Samuel Beckett:
Askeleet

Riäkkyteatterissa saa ensi-iltansa 19.2.2011 Samuel Beckettin Askeleet. Poikkitaiteellisen työryhmän esiintyjinä nähdään kuvataiteilija Helena Paakkinen ja teatteritaiteilija Tellervo Halonen. Visualisoinnista vastaa Jukka Lampinen ja esityksen on ohjannut teatteri -ilmaisunohjaaja Kirsi Koskelo.

Askeleet on ensimmäinen osa esitystrilogiasta, jonka teemat koskettelevat vanhenemista, elämässä syrjään jäämistä ja yksinäisyyttä. Trilogian ensimmäinen osa Askeleet tutustuttaa meidät Beckettin mystiseen maailmaan, jossa päähenkilönä on arvoituksellinen nainen ja hänen seuranaan henkilö, joka jää näkymättömäksi. Keitä nämä henkilöt ovat ja millaiseksi heidän suhteensa muotoutuu esityksen puolituntisen aikana? Entä sen jälkeen tapahtuvan yleisökeskustelun jälkeen?

Trilogia alkaa koko maailman tunteman Beckettin näytelmästä. Tulevissa osioissa prosessoidaan suomalaisia tekstejä ja pureudutaan paikallisiin ihmiskohtaloihin ja tarinoihin. Mutta voiko Beckett trilogian avauksena tuoda esille hetkiä tästä päivästä, vaikka Askeleitten maailma onkin kirjailijalle syntynyt 70-luvun Englannissa? Tervetuloa kokemaan Askeleet Rääkkylän koulukeskuksen auditorioon.

 

Esitykset keväällä 2011:

la 19.2. klo 19 Ensi-ilta
su 20.2. klo 14
la 12.3. klo 14