MENNEITÄ:

Vanja-eno

Vanja-eno asuu pienellä syrjäisellä maatilalla, joka henkensä pitimikseen myy tilalta saadut kasviöljyt, herneet ja piimät kylän torilla. Yöt Vanja, siskontytär Sonja ja Vanjan äiti Marija kirjoittavat kynttilänvalossa puhtaaksi taidepamfletteja professori Serebrjakoville, Sonjan isälle, tiedemiehelle. Vanja on katkeroitunut professorille, joka on saanut maistaa hienon elämän iloja kaupungissa maatilan raatajien kustannuksella.

Nyt iäkäs professori saapuu upean nuoren vaimonsa Jelenan kanssa maatilalle ja kaikki muuttuu. Vanja-eno pysähtyy kesäiltaan ja Jelenaan, heräten huomaamaan, ettei hän ole ehtinyt elää. Hän on tuhlannut elämänsä maatilan ylläpitämiseen ja elää hukattujen mahdollisuuksien elämää. Nythän kaikki muuttuu, rakkaus ja ruusut. Vai kuinka Vanja?

Esitysajat:

18.11. klo 18 ensi-ilta, 20.11. klo 18, 25.11. klo 18 (osana Rääkkyläpäivän ohjelmaa) 27.11. klo 14, 21.1.2023 klo 14, 22.1.2023 klo 18

Liput 15/12€ ennakkoon osoitteesta riakkyteatteri@gmail.com, Onnen Kaupasta (Rääkkylä) ja ovelta tuntia ennen näytöksen alkua. Esityksen kesto väliaikoineen noin 2 tuntia. Esitykset Rääkkylän koulukeskuksen auditoriossa, Paksuniementie 7, 82300 Rääkkylä. Lisätietoja: www.facebook./riakkyteatteri

www.riakkyteatteri.net

Alkuperäinen käsikirjoitus: Anton Tšehov, Dramatisointi: Kirsi & Mammu Koskelo, Ohjaus: Kirsi Koskelo, Puvustus: Helena Paakkinen & työryhmä, Projisoinnit, äänitekniikka: Jouni Lappalainen

Rooleissa:

Ilpo Jorasmaa: Aleksandr Vladimirovits Serebrjakov, professori, Anne Salin: Jelena Andrejevna, hänen vaimonsa, Mammu Koskelo: Sonja, Sofja Aleksandrovna, professorin tytär 1. avioliitosta, Minna Tukiainen: Marina, taloudenhoitaja (”njanja”), Auli Partio: Marija Vasiljevna Voinitska, Professorin 1. vaimon äiti, Sonjan mummo, Hermanni Nieminen: Vanja-eno, Ivan Petrovits Voinitski, Marijan poika, Kalevi Harinen: Mihail Lvovits Astrov, lääkäri